Over mij

COACHING VOOR ACADEMISCH EN (SEMI)PROFESSIONEEL SCHRIJVEN

Dr. Patricia Stoop studeerde af als Neerlandica aan de Radboud Universiteit Nijmegen in 1997. Na haar postdoctorale lerarenopleiding aan de Universiteit Utrecht begon ze in 1999 als wetenschappelijk medewerker in het Departement Letterkunde van de Universiteit Antwerpen. Sinds 2003 is ze daar betrokken bij het academisch onderwijs en geeft ze vakken in de historische Nederlandse letterkunde. Daarnaast gaf ze les aan de Radboud Universiteit Nijmegen, de Universiteit Utrecht en de University of Pennsylvania in Philadelphia en begeleidde ze (doctoraats)studenten bij hun grote en kleinere schrijftrajecten. Tevens was ze betrokken bij de begeleiding van diverse onderzoekers en promovendi.

 

Patricia Stoop heeft jarenlang ervaring opgedaan met het doen van wetenschappelijk onderzoek en het schrijven en redigeren van wetenschappelijke publicaties. Inmiddels heeft ze ruim veertig publicaties (boeken, artikelen, recensies) voor diverse internationale kanalen op haar naam staan. Ze promoveerde in 2009 en publiceerde haar boek over schrijvende vrouwen in de late middeleeuwen in 2013 (zie www.verloren.nl/boeken/2086?search=advanced). Daarnaast redigeerde ze acht bundels met artikelen in het Nederlands en het Engels. Meer informatie over haar academische profiel kun je vinden op www.uantwerpen.be/nl/personeel/patricia-stoop/

 

Om haar vaardigheden als coach/mentor aan te scherpen volgde ze tussen 2009 en 2013 een vierjarige Europees erkende opleiding bij de European Psycho-Energetic Coaching Association (module Psycho-Energetisch Master Leadership; www.timotheus.org/epeca/home).

Copyright @ All Rights Reserved